Sipetul toamnei cu dovleci

27 Septembrie 2017, 12:25   94   Maria Mihaiu

Bogăţia toamnei din cornul abundenţei în... sipetul cu cosmetice

Imi place domna TOAMNĂ cum  intră tulburătoare în viețile noastre cu o cromatică aprinsă, c-un amestec de culori și-un amestec de sentimente în sufletele noastre. Bogăția de culori și mirosuri combinate eclectic, roșu aprins, ruginiu strălucitor, violet intens, mov pal, galben auriu, cafeniu cald, maro intens, orange, albastru senin, miros de struguri copți, roade pârguite, fân uscat, miros de...toamna, de ploi, frig, nostalgii...

 

Un lucru extraordinar al acestui anotimp este că putem profita din plin,  „infuzănd”  în piele o bogăţie de  principii active  numai bune să regleze și să  normalizeze  toate tipurile de ten.  

 

În aceasta atmosfera colorata, din acest corn al abundenţei, sau „tunel al dragostei” pentru natura,  vin să va propun un răsfăț al feței, bogat în vitaminele A, E și C, cu proprietăți vindecătoare și iluminatoare datorate bogăției de antioxidanți, potasiu, zinc,  betacaroteni.  

„Vedetele”  toamnei  sunt FLAVONOIDELE  colorate în galben, portocaliu, roșu, orange, acestea sunt  vitaminele P, ale permeabilității, ce ajută la întărirea capilarelor și la absortia vitaminei C , care apoi permite si accelereaza formarea colagenului.  

 

DOVLEACUL  este  ”personajul” din protocolul de tratament HOME MADE ce ţi-l recomand fiindcă te ajută să ai un ten strălucitor și luminos, prin multitudinea de principii active.

 

Trecem ca şi orice gospodină la pregătirea tenului pentru toamnă , curățarea primară cu un demachiant delicat și tonifierea sunt primii păși.  

Urmează apoi curățarea profundă cu zahăr brun, un exfoliant natural minunat, care functionează pentru toate tipurile de piele, iar prepararea o faci în felul următor:

-  Pui o lingură de zahăr brun  în palmă și adaugi o pulpa (piure) de dovleac;

-  Amesteci în palmă  zaharul cu piureul până se formează o pastă omogenă, aceasta modalitate de amestecare  este eficienta  deoarece temperatură corpului va facilita o ușoară topire și infuzarea ingredientelor;

Aplici pe față această pastă și o masezi cu mișcări ușoare  circulare 2-3 minute;  Se lasa pe faca cca. 5 minute apoi se îndepărtează cu apa călduță.

Buzele la fel ca și  restul pielii au nevoie de o exfoliere aplici şi pe buze amestecul cu mișcări ușoare.  După indepartatea totală a exfoliantului, se aplică pe față un prosop cald ce se menține 2-4  minute pe fata.

Tenul este pregătit pentru masca de toamnă iluminatoare, antioxidantă și calmantă din pulpă de dovleac.

Mască hidratanta pentru tenurile uscate, sau normale  

 

O jumătate ce ceascuta de pulpă de dovleac se mixează în blender cu o lingurita de smăntănă dulce până devine o pastă omogenă, se adaugă căteva picături de must prospat va aduce un aport esențial de resveratrol pentru tenurile mature, alipice.  Câteva picături de ulei de macadamia o linguriță de miere se amestecă până se înglobează omogen toate ingredientele, după care pasta  rezultată se aplică pe ten și se lasă să acționeze 15-20 de minute. Se îndepartează cu tampoane umezite în apă călduță.

Această mască poate fi preparată profesional cu activul cosmetic Viscoptima foarte stabil, puternic umectant şi penetrant.

 

Zona delicată periorbiculară, se ridează cel mai repede, pentru aceasta este imperios necesar aplicarea celui mai puternic hidratant, acidul hyaluronic din elixire bogate în principii active, penetrante şi masarea corectă, delicată.

 

După îndepărtarea măștii, pe față curată se aplică cremă nutritivă penetrantă. Un ritual HOME MADE de întreţinere ce funcționează pe termen scurt.

Pentru curăţarea profundă, hidratarea, menţinerea supleţii, tonifierea şi hrănirea profundă recomand vizita la cabinetul de cosmetică.

O toamnă îmbelșugată !

Maria Mihaiu

Cosmeticiană &Trainer CosmeticăNoutati

Contact